Jak nastartovat hubnutí
20.07.2015 Hubnutí je zvlášť teď v létě téma, na které každý slyší. Ale ony existují i rady, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Pojďte si je s námi prostudovat, snad právě teď uhodíme hřebík na hlavičku a najdete tam něco, co se vám zalíbí a začnete pro své tělo i zdraví dělat.

Jděte okamžitě na to aneb pozor na sacharidy
Největším nepřítelem štíhlé linie nejsou tuky, ale sacharidy. Když má poživatina vyšší glykemický index, tak se tloustne rychleji. Vhodným rádcem pro snížení glykemického indexu a rádcem, jak jej snížit a vést ke zpomalení vstřebávání energie z potravin, je jejich tvrdost. Pokud budete jíst jídlo, které je uvařené právě al dente, tedy na skus, uděláte pro svůj glykemický index jedině dobře. Takže pozor, rýži jezte nerozvařenou, brambory lehce tvrdé (zvolte v obchodě salátové brambory, naopak nejhorší jsou z tohoto hlediska brambory typu C, které protože jsou určeny na kaši, v sobě obsahují mnoho škrobu, také zeleninu restujte pouze do křupava.
Malá pomůcka
Další vhodnou pomůckou, je jíst po jídle bohatém na sacharidy kousek netučného tvarohu či jiné netučné bílkoviny, a to například ve formě potravinového doplňku. Pokud u sebe nic takového nemáte, nevěšte hlavu a nahraďte tvaroh například vlákninou či octem, citronovou šťávou či kyselým lákem.
Co když vás honí mlsná
Podle některých vědeckých kapacit pomáhá v hubnoucím procesu i čokoláda. Když skupinka dobrovolníků držela nízko sacharidovou dietu a dobrovolníci, jež ještě navíc za den konzumovali čtyřicet dva gramů čokolády s osmdesáti procenty kakaa, zhubli o deset procent více než lidé, kteří čokoládu nejedli. Podle Američanů však čokoláda, ve které je vysoký podíl kakaa, snižuje možnost vzniku diabetu druhého typu. Jedná se ale jen o hořkou čokoládu. Ta má podle některých vědců za následek i nižší procento nemocí srdce. Mléčná čokoláda v sobě má více cukru i tuku a navíc jí chybí látka zvaná flavonol, která může za výše zmiňované kladné účinky na lidské zdraví u hořké čokolády.
Komentáře
Komentář může přidat jen zaregistrovaný uživatel